Ракометната федерација на Македонија ќе биде организатор на ново меѓународно репрезентативно натпреварување.

ЕХФ ги додели организациите за Европските првенства и шампионатите во 2021 година, а РФМ ќе биде домаќин на ЕХФ шампионат за младинки. Точниот датум на одигрување ќе биде познат подоцна, по состанокот на Извршниот комитет.

Нашата “куќа на ракометот” е домаќин на Светското првенство за кадети 2024 година.