Меѓу најавените имиња кои следната сезона ќе бидат дел од „црвено-црниот“ погон, тренерот на Вардар , Алушовски го најави и десниот бек на Чеховски Медведи.

„Веќе имаме договор со Санталов. Тој доаѓа кај нас од Чеховски Медведи и е биде ново име на левата бековска позиција“, потврди Алушовски.

Останува во следниот период да се разговара и со уште неколку имиња за кои се знае дека Вардар има интерес, но разврската ќе мора да се почека.