Огњен Вукојевиќ некогашниот ас на Хрватскиот фудбал, а сегашен селетор во младинските селекции на оваа земја има сериозни проблеми со законот. Имени, Вукојевиќ  е приведен по пријава од неговата сопруга која навела дека екс фудбалерот пристигнал во нивниот зеднички дом во пијана состојба, и притоа се заканувал на неа и на нејзиното потесно семејство дека ќе ги убие.
Нормално, сопругата на Вукојевиќ се испашила го пријавила во полиција, и нормално следувало реакција. Вукојевиќ е приведен, испрашан и пороа пуштен но под посебни услови.

Не смее да и се приближува на сопругата поблиску од 200 метри, ниту на нивниот досегашен заеднички дом, а пријава секако дека ќе има. Ниту самиот Вукојевиќ во моментов не знае што ќе донесе истата.

Хтватската јавност денеска е згрозена од овој настан, имајќи во предвид за која личност станува збор, и каков проблем направил.