По Ј. Кореја, но и некои други земји, викендов стартуваше фудбалскиот шампионат на Фарски острови. Во некои други времиња оваа вест никој не би ја споменал, а камоли да ја пишел, но сега не е веќе така. Очите на цел фудбалски свет е насочен кон тие земји каде што се игра или каде што почнува да се игра фудбал во време на Ковид-19.

Кога веќе споменуваме, да кажеме дека се одиграа мечевите од 1.коло во оваа мала и егзотична земја, а резултатите се следните:

ХБ Торшавн – Стрејмур 1:0

Рунавик – ТБ Творојрија 3:1

Скала – ИФ Фуглафјордур 1:2

Клаксвик – Б36 Торшавн 0:2

Аргир – Викингур 0:0