Евролигата денес го комплетираше целиот тим на најдобри кошаркари кои настапувале во ова натпреварување во последната деценија. Откако претхоодно беше објавена најдобрата петорка, сега е објавен и остатокот од тимот.

Се од ред кошаркарски легенди, кои оставија сериозен впечаток во најдоброто кошаркарско натпреварување на Стариот континент и залужено се дел од ова одбрано друштво. Според многумина ова е најдборото кое настапувало во Европа од 2010 до 2020 година, а вие проценете сами дали е погрешено или не.

  • 1.Богдан Богдановиќ
  1. Нандо Де Коло
  2. Димитрис Дијамантидис
  3. Лука Дончиќ
  4. Кајл Хајнс
  5. Серхио Љуљ
  6. Хуан Карлос Наваро
  7. Јоргос Принтезис
  8. Милош Теодосиќ
  9. Василис Спанулис