Емил Рајковиќ се огласи на својот Фејсбук профил откако Владата не донесе олеснителни мерки за Македонците во странство, а истовремено соопшти дека само функционерите ќе можат да патуваат во други земји без да го минат задолжителниот карантин.

Нашиот стратег кој е во Казахстан заглавен со своето семејство побара од државата повеќе да се грижи за нив да им дозволи полесен пристап и домашен карантон.