Трагедија во Јапонија. Младиот сумо борач Собуши, почина од коронавирусот на само 28 години.Тој пред месец дена се заразил, бил позитивен, а потоа бил и хоспитализиран, но сепак не успеал да преживее. Иако лекарскиот тим правел натчовеки напори за да го спаси младиот спортист, на крајот се покажало дека не успеал.

Како сумо борач Собуши почнал од 2007 година, бил член на клубот Тадакагава, и немал некои позначајни успеси, освен дека.

“Се бореше до крајот против оваа болест, ние како асоцијација му изразуваме сочувство на неговото семејство“ истакнал првиот човек на Јапонската сумо асицијација.