Конечно крај на сагата околу завршницата на оваа сезона која беше прекината поради пандемијата коронавирус.

КФСМ стави крај на сезоната без да прогласи шампион нема да има испаѓање и ќе има проширување, со два нови члена од Втората лига.

Оваа одлука ја донесе Управниот одбор, како што велат од КФСМ со мнозинство гласови.

Останува да се види како ќе бидат решени патниците од понискиот ранг во елитата, во Втората лига има многу тимови со амбиции за влез во Првата лига.