Додека трае пандемијата на коронавирус националните федерации бараат начин како да им помогнат на клубовите, кои се надвор од тренажен процес веќе два месеци.

Пливачката федерација на Македонија одлучи да ги ослободи од годишна котизација сите регистрирани клубови.

Во продолжение ви ја пренесуваме одлуката на претседателот, Александар Маленко.