Сергеј Горбок си заминува од Вардар. Рускиот ракометар не се договори со старо-новиот сопственик на македонскиот првак , Михајло Михајловски.  Горбок оваа информација ја сподели со јавноста преку социјалните мрежи.

„Јас сакам да кажам едно големо благодарам за сето она што го имам доживеано со овој клуб. Голема благодарност до сите фанови и градот Скопје. Јас сум многу среќен што успеав да знаѓ многу луѓе и тие станаа дел од мојот живот. И многу благодарност до Сергеј Самсоненко за најдобар ракометен клуб во светот. Бев среќен да играм во овој клуб со толку прекрасни луѓе. Ви благодариме на сите толку многу“ – напиша Горбок.

Горбок во Вардар дојде во 2014, по две минати сезони, замина во редовите на Пик Сегед, по што одново се врати во Скопје и успеа да се искачи на тронот на Европа.

 

View this post on Instagram

 

Јас сакам да кажам едно големо благодарам за сите што го имам доживеано во овој клуб. Голема благодарност до сите фанови и градот Скопје. Јас сум многу среќен што успеав да знаат многу луѓе и тие станаа мојот живот. И многу благодарение на Сергеј Samsonenko за најдобар ракометен клуб во светот. Бев среќен да игра во овој клуб со толку прекрасни луѓе. Ви благодариме на сите толку многу💪💪💪👏👏 I want to say a huge thank you to everyone that I have experienced in this club. Many thanks to all the fans and the city of Skopje. I am very happy that I got to know many people and they became my life. And many thanks to Sergey Samsonenko for the best handball club in the world. I was lucky to play in this club with such beautiful people. Thank you all very much💪💪💪🙏🙏🙏

A post shared by Сергей (@gorboksergej) on