Познато е дека место ова лето, ЕП ќе се игра следната година и тоа од 11 јуни до 11 јули. Сепак тешко е дека би се играло како што УЕФА си го замислуваше по тој план. Имено од 12 градови домаќини, девет потврдиле дека кај нив може да се игра, проблематични се Рим, Глазгов и Билбао.

“Во принцип планираме ЕВРО 2021 планираме да се играат во истите 12 градови, кои беа претходно ордедени. Со девет градови домаќини е средено, проблем ни задаваат три, но нема да се откажеме, и натаму ќе разговараме и ќе даваме предлози“ изјави пред два дена претседателот на УЕФА Александар Чеферин.

Према пишувањетона франциските медиуми, тие три града се Рим, Глазгов и Билбао.