Германските фудбалски шампионати се рестартираа минатиот викенд. Првата и втората Бундес лига гиодиграа своите мечеви се мина во најдобар ред.

Проблем сега настанува поради фактот што третите лиги немаа сеуште дозвола за почеток од локалните власти, а нивниот старт беше планиран за 26 мај, а одозгора на се се појави и позитивен случај на коронавирусот во таборот на Кемницер.

Дали ова ќе значи и уште потешка ситуација за рестиартиеање на германските регионални лиги останува да видиме.