Екипата на Еуфорафм 2 следната сезона че се натпреварува во Суперлигата па сходно на тоа тимот полека се комлетира.

Младиот Иван Димитровски потпиша двегодишен, а Стефан Дрогришки и Стефан Талевски едногодишен договор со Еурофарм Пелистер 2 и во иднина ќе го сочинуваат костурот на екипата. Еурофарм Пелистер 2 ќе се потпре на млади ракометни сили и нема да биде без амбиции во следниата сезона.

Во периодот кој што следи клубот ќе го претстави комплетниот проект, останатите засилувања и стручниот штаб за сезоната 2020/21.