Македонскиот интернационалец Кире Марковски е нов член на тимот на Карвина.

По порестојот на Кипар, Маркоски ја продолжува својата авантура во Чешка. Тој имаше договор со тимот на Карвина веќе некое време но ете, во моментов, условите дозволија дури сега тој да биде претставен во новиот клуб.

Му посакуваме многу среќа на екс напаѓачот на Македонија ЃП, РАботнички, АЕЛ Лимасол и Спартак Трнава и се надеваме дека во дресот на Карвина ќе го покаже сиот свој капацитет и квалитет кој несомнено го поседува.