Перуанскиот тенисер Арклон Хуеартас Дел Пино доби двогодишна суспензија за забрана за играње во рок од две години.

Овој 25 -годишен тенисер беше фатен со допинг откако беше тестиран во декември. Во неговиот примерок е пронајден канабис.

„Меѓународниот независен суд утврди дека неговото кршење на правилата не било намерно, но не успеа да ја изнесе својата теза дека не се чувствува виновен“, соопштија од ИТФ.