Попладнево третолигашот Македонија Враништа, Струшко излезе со интересно соопштение. Тие ги предупредија мештаните да си ги соберат кравите или ќе преземат ригорозни мерки. Од ова село е поранешниот македонски репрезентативци Игор Митревски.