Мануел Нојер и натаму ќе биде дел од тимот на БАрен Михнен. Денеска од Баварија објавија дека голманот го потпиша новиот договор со клубот кој е важечки до 2023 година и со тоа се тргнати сите шпекулации околу неговата иднина барем засега. Нојер во моментов има 34. години и тековниот договор му истекуваше следното лето.

„Не сакав ништо да потпишувам за време на карантинот, и неизвесноста околу продолжувањето на тековната сезона. Сега се е во ред што се однесува до тој момент, и немаше повеќе пречки за продолжување на верноста“ – изјави Нојер.