Иако десниот бек од Полска, наскоро ќе наполни 35 години сепак, тоа не го спречива и натаму да игра голема улога во тимот на Борусија Дормунд, и не само тоа, Лукас Пишчек ќе гобие нов договор.

Неговата акруелна обврска спрема клубот е до летово, а Борусија Дормунд се одлучи да му понуди нов едногодишен договор.

Со тоа, тој следната сезона ќе запише единаеста година по ред во овој клуб во кој во секоја сезона има настапено минимум по 25 меча.