Фудбалот, полека, почнува да се игра низ Светот, но и натаму е рано да се каже дека тоа се „нормали услови“. Во првенствата се подготвуваат за „кам-бек“, но публиката уште долго ќе недостасува.

Свој коментар за играњето на фудбал пред празни трибини, даде и шпанскиот селектор Луис Енрике.

„Играњето на фудбал без публика е потажно од танцување со својата сестра“, коментираше Енрике.