Капитенот на македонската репрезентација, Кирил Лазаров е инспирација за идните, сегашните генерации, но и за љубителите на ракометот.

Често пати на социјалните мрежи можеме да видиме најразлични видео-записи од најдоброто на македонската гол-машина во креација на неговите фанови. Најновото е од оваа сезона, дел од магичните потези на Лазаров се спакувани во 5:30 минути, уживајте во неговите мајстории.