Екс тренерот на Јута Џез од најдобрите  времиња на овој клуб, Џери Слоун денеска почина на 78. годишна возраст. Тренерот кој е дел од Куќата на славните цели 23. годин и беше главен тренер на тимот од Солт Лејк Сити.

Во 2016 година му беше дијагностицирана паркинсонова болест по што неговото здравје и нсостојба нагло се влоши.