Во просториите на ФФМ, почна вториот состанок меѓу челниците на федерацијата, и претставници на  прволигашките клубови, на кои ќе се одлучува дефинитивно дали лигата ќе продолжи и на кој начин.

На состанокот присуствува и инфектологот Жарко Караџовски.