Џордан Диакиесе, кој имаше само 24 години, инаку поранешен фудбалер на ПСЖ, вчера починал. Ова го потврди неговиот сегашен клуб АС Фуриани.

“Со големата така и жалост дознавме дека вчера во Париз почина нашиот фудбалер Џордан Диакиесе, кој имаше само 24 години“ се вели во дел од соопштението.

Инаку Диакиесе ја поминал целата младинска школа на ПСЖ, а потоа играк во Швајцарија, а во Хрватска настапувал за екипата на Рудеш.