Легендарниот  НБА кошаркар Патрик Јуинг е заразен со коронавирусот и моментално е хоспитализиран. Некогашната легенда на Њујорк Никс, член на вистинскиот дрим – тим на САД од ОИ во Барселона 1992, во своето официјално соопштение потврди дека е заразен.

“Сакам да ја поделам веста дека сум позитивен на коронавирусот. Овој вирус е сериозен и не треба да се сфати така несериозно. Останете дома и чувајте ги вашите сакани“ напиша Јуинг.