Минатата година Милан и Интер ги претставија двата проекти за новиот стадион „Сан Сиро“ на кој ќе настапуваат во иднина, со оглед дека сегашниот оди во историјата, односно истиот ќе биде срушен.

Оваа недела се очекува да се одобри проектот, и да почне со изградба. Целиот проект би чинел околу милијарда евра, а според најавите, стадионот ќе биде отворен 2024 година.