Додека и натаму се бориме со Ковид-19, големите клубови работат на маркетингот, работат и на промоцијата на опремата за новата 2020/21 сезона. Па така раководството на клубот од Торино се пофали  за тоа како ќе изгледа новиот дрес на Јувентус. И кога ќе се види мора да се каже дека изгледа чудесно, фантастично.

Секако доминира традиционалната црно – бела комбинација, дизајнот е прекрасен, а тука се задолжилтелните три ѕвездички.