Директорот на Динамо Букурешт, Даниел Георгеску за романските медиуми се пофали дека преговарале со Иван Чупиќ, но во последен момент пропадна. Не мина многу време од оваа изјава, во јавноста се огласи менаџерот на хрватскиот ракоментар.

„Се чудевме и ние. Дознавме од медиумите. Никогаш не не контактирале од Романија“, вели Милош Павичевиќ, менаџерот на Чупиќ.

По еден вакот тек на настаните станува јасно дека Динамо Букурешт сакал да ги направи само реклама во европскиот ракомет.