Како што веќе најавивме екипата на Ренова како и целата Македонска фудбалска лига започна со тренинзи денеска, а пред тоа направи нормално преглед на играчите дали е се во ред со нивното здравје, а тие пак ги почитуваа препораките и во клубот се појавија со еден со маски и ракавици.

Добро е да се види дека сите од ред македонските клубови, кои почнаа да тренираат, ги почитуваат препораките, и сакаат што побргу да се случи рестарт на домашниот фудбалски шампионат.