Во акција на полицијата во Бјелина, поточно Суво Поле успасени се 35 особи, а во претресот на викендицата во која имало забава најде се 10 пиштоли, 14 пакетчиња кокаин, како и други видови на дрога.

Меѓу уапсените лица е Словенецот, Славко Винчиќ, во фудбалот познат како судија кој ја дели правдата во Лигата на шампионите. Според тамошните медиуми, тој се нашол на погрешно место во погрешно време, а полицијата го привела како сведок, а не учесник во забавата.

Судијата веќе е пуштен и тој е на пат кој Словенија. Оваа сезона ја делеше правдата на три меча во Лигата на шампионите.