Во Гостивар е доста раздвижено. Управата на клубот кога станува забор за тренерското место нема дилеми, ја продолжи соработката со Марјан Србиновски.

Стратегот на кормилото на Гостивар дојде во 2017 година, во новата сезона можеби ќе има обврска плус, настап на меѓународна сцена.