По малку чудно, но во секој случај малку повеќе смешно, е што на мечевите на англискиот лигаш Лидс на последниот одигран меч на домашен терен во „картонската“ публика која се наоѓа на трибините се најде и ликот на озлогласениот лидер на терористичката Ал КАеда, Осама Бин Ладен.

Тоа при преносот беше забележано од камерата, интернерот „вриеше“ на темата, а Лидс веднаш нормално реагираше и го тргна картонскиот лик на Бин Ладен.
Како и зошто тој се нашол таму клубот не објасни но англиската јавност е зачудена во секој случај.

Откако ова стана пракса на клубовите ширум Европа, празните трибини да ги пополнуваат со картонски ликови, се појави неколку интересни од типот на Доналд Трамп, Осаман Бин Ладен и слично.