Второлигашот Кораби во новата сезона ќе влезе амбициозно во обидот да избори историски пласман во првата лига. Тоа нема да биде лесно секако но во клубот веруваат дека си силен тим и желба се се остварува.

Па така, во обидот Кораби што подобро да се засили нови играчи се Ерсин фетаи, Емир Алиу и Егзон Азири. Паузата е долга има уште многу до стартот на шампионатот и веројатно овие тројца не се последните нови ликови во Дебар.