Екипата на Шкендија ги обнови договорите со Арлинд Алити и Зија Мерџани. Алити се враќа во црвено-црните редови откако мина една сезона во Струга Трим Лум за кои одигра 13 натпревари во најсилната македонска лига.

Десниот бек стави потпис на двегодишен договор со Шкендија.

Во меѓувреме, нов едногодишен договор потпиша левиот бек Зија Мерџани. 24-годишниот фудбалер играше на високо ниво во изминатите две сезони поради што остави силен впечаток кај раководството кое реши да го задржи.