Поради се поголемото незадоволство на играчите, Кике Сетиен е веќе на излезна врата од Барселона. Него може да го спаси само освојување на еден трофеј – во Примера или во ЛШ, но се чини дека до тоа нема да дојде, според игрите кои ги прикажува тимот.

Затоа Барселона веќе размислува за нов тренер. Тоа ќе биде Чави кој што е клупска легенда, и преговорите се веќе во тек. Треба да се знаат сите детали наскоро, но Чави е веќе подготвен да ја превзеде тренерската палка на Каталонците.