По традиција на првиот натпревар откако екипата ќе ја завери шампионската титула му приредуваат шампионски шпалир. Всушност им аплаудираат на новите шампиони на Англија. Сега се погоди играчите на стариот шампион да им аплаудираат на играчите на Ливерпул кои пред неколку дена ја заверија титулата.