Рикардо Монтоливо, поранешниот фудбалер на Фиорентина и Милан, но и италијански репрезентативец ќе ја продолжи кариерата на американскиот континент. Иако има 34-години тој одлучил да продолжи да игра фудбал, а неговиот избор е Мексико. Тамошната Лига МХ е една од најдобрите првенства на целиот американски континент, меѓутоа Монтоливо кој ќе игра за клубот Оризаба кој ќе игра во новата конкурентска лига „ Liga de Balompie Mexicano“ коja ФИФА не ja признава како официјално.

Оваа лига пополека се комплетира, а има интерес за учество во неа пред се од финансиска и маркентиншкa гледна точка.