За се она што му се случува на Новак Ѓоковиќ, на најдобриот тенисер во светот во последно време, свој коментар има и фамозниот Здравко Мамиќ, кој од БиХ преку ТВ интервју им порача на сите…

Сакав да напишам пост на таа тема, на се она што е поврзано со Ѓоковиќ во последно време, но се предомислив. Едноставно не сакав да им дадам шанса на кретените да коментираат и да се изживуваат со тоа свето презиме. Сепак еве им порачувам на сите оние кои говорат негативно за г. Ѓоковиќ, прво добро да ја исперат и да ја дезинфицираат својата уста. Она што Ѓоковиќ го има постигнато заслужува да стои во став мирно секој оној кој го изговара неговото име и презиме“ вели Мамиќ.