Најавата на СПОРТМЕДИА уште еднаш добива потврда. Антонио Кланоски е нов играч на екипата на Беласица.

Струмичани се пофалија со својот нов офанзивец предмалку, и објавија дека дефинитивно донеле трето засилување летово.

По бразилецот Силва, односно Арбен Тафа, Каланоски е третиот играч кој им се проклучува на струмичани.

Беласица најавува дека нема да застане тука, планира да се засили уште повеќе во следните денови пред да влезе во втората фаза од подготовките.