Како што УЕФА и официјално се произнесе во текот на денешниот ден, во Лига Европа во наредната сезона во групната фаза, нема се користи ВАР технологијата. Како што се наведува, ова е одлучено поради несигурноста поврзана со моменталната ситуација.

Од друга страна, малку чудно, ВАР-от ќе се користи цо завршницата од тековната сезона, исто така оваа технологија ќе се користи и во нокаут фазата во следната 2020/21 сезона.

Додека во натпреварите за Лигата на Шампионите нема никакви промени.