ГРК Охрид и официјално го закажа стартот на подготовките за новата сезона, во која ќе биде дел од квалификациите за пласман во Лига Европа. Стратегот Раде Стојановиќ ќе ги собира момци на 27. овој месец.

Покрај редовните тренинзи, ГРК Охрид ќе одигра неколку пријателски натпревари, но и ќе биде дел од струшкиот турнир.