Доминик Ишаретовиќ, 29-годишен играч на футсал во Сесвете, загинал во сообраќајна незгода во Хрватска.

Ишаретовиќ во минатото бил член на Динамо Загреб и на Сесвете. Бил дел од хрватската футсал селекција за дијабетичари која на ДиаЕвро освоила повеќе медали.

Тој имал дом за стари лица во Сесвете.