Кога Реал Мадрид е во прашање нема утка во дизајнот на дресот, а посебно кога тој е дизајниран од Адидас. Па така комбинацијата Адидас – Реал Мадрид и овојпат се покажа како совршена. Ова е новиот дрес на Реал Мадрид за следната сезона, поточно домашниот дрес, додека гостинската гарнитура е во розево.

Се е на место, едноставно фантастично, се знае кој ги има најубавите дресови во фудбалскиот свет.