Игор Ангеловски за турската новинска агенција ИХА, призна дека имал понуда од Турција.

„Имаше контакти од некои клубови во Турција. Не би било во ред сега да ги објавувам имињата на клубовите“, рече Ангеловски.

Тој ја коментираше одлуката Турција да се игра со 21 екипа како опасно за играчите.

„Одењето на 40 натпревари во една сезона е опасно, затоа што се зголемува ризикот на пореди на играчите. Неопходно е да се има широк ростер на фудбалери“, рече Ангеловски кој призна дека го следи Ведат Муричи од Фенербахче, сметајќи го како главна закана за Македонија во дуелот со Косово.