Одложен, но не и откажан. Бокс спектаклот меѓу ветерните Мајк Тајсон и Рој Џонс Јуниор место на 12 септември, ќе се одржи на крајот на ноември. А причината за ова ги збесна фановите на боксот. Имено како што се шпекулира во тој период организаторот, боксерите и сите останати кои се “врзани’ со овој ревијален спектакл би заработиле повеќе пари. Се верува дека, барем такви се најавите од тимот на Тајсон, дека заработката од гледаноста во во ноември ќе биде многу поголеа, па зтаоа е и одложен за 28 ноември.

Сега ни останува да почекаме уште некој месец па да го видиме некогаш најдобриот боксер во светот, според многумина и најдобриот во историјата, кој својот последен официјален меч го имаше пред 15 години.