Еден од тренерите во младинскиот погон на Баерн Минхен се соочува со тешки обвиненија. Името на тренерот не се обелоденува, но се истакнува дека тој е под истрага поради расизам и хомофобија. Од клубот одбија да коментираат поради фактот дека истрагата е во тек, но сепак се посочува дека ако обвиненијата се докажат секако дека ќе следува отказ за тренерот.

Според Шпигел, челниците на клубот првите анонимни дојави за непримерното однесување признае дека сепак врз него се вршело тортура од страна на посочениот тренер.на тој тренер ги добиле уште во 2018 година, но се утврдило дека никој не бил жртва на било каква дискриминација. Така кажеле самите деца и нивните родители.

Сепак се чини дека во меѓувреме работите се промениле, и некој конечно собрал храброст да признае и да каже што навистина се случувало.