Очигледно дека коронавирусот не е минато за Италијанскиот фудбал. Напротив, ќе прави големо проблеми повторно. И веќе и ги прави.

Фиорентина објави предмалку дека двајца нејзини фудбалери се позитивни. Тоа се Ерик Пулгар и Симоне Гидоти.