Тренерот на Болоња, Синиша Михајловиќ е позитивен на коронавирус. Ова предмалку е објавено и Србинот е веќе во изолација.

Како што е веќе познато, Михајловиќ веќе извесно време е под третман за лекување од леукемија,  а сега еве ќе мора да биде очигледно под третман и околу Ковид- 19. Засега Михајловиќ како случај е асимптоматски но во секој случај заминува во самоизолација.