Англиската федерација предмалку објави дека на стадионот на Брајтон каде в сабота ќе биде дозволено да има посета на публика. Односно капацитетот ќе биде лимитиран на 2500 гледачи но како за почеток и тоа е добро.

Покарј овој натпревар, отворени за публика ќе бидат и два меча од женската фудбалска секција, како и еден рагби меч кој е закажан за 5 септември.