Сагата околу Лионел Меси, конечно, заврши, а Аргентинецот останува уште најмалку една сезона во Барселона.

Во меѓувреме, Меси се одлучи да го прекине молкот, и постави слика од своите три сина. Под сликата напиша:

„Кога желбата за заминување ја пренесов на мојата сопруга и децата, беше тоа драматично. Целата фамилија почна да плаче. Моите деца не сакаа да ја напуштат Барселона и нивните училишта“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on