Интересна изјава денеска даде тренерот на Лајпциг, Јулијан Нагелсман. Тој рече дека Роберт Левандовски нема потреба да тренира, бидејќи не може да научи ништо ново.

„Со целата почит кон сите, но Роберт Левандовски нема потреба да тренира. Тој може да направи се, нема повеќе што да научи, само му требаат тренинзи да биде подготвен за викенд“, рече Нагелсман.